Te bestellen in de betere boekwinkel! ISBN/EAN: 978-94-6406-714-9

We beschouwen het als normaal om een enorm bedrag te betalen voor onze plek op aarde. We zien een overheid die zich op allerlei manieren met ons bemoeit als een noodzakelijk kwaad. Moeten we werkelijk 30 jaar krom liggen om een hypotheek af te lossen, enkel om over ons deel van de aarde te kunnen beschikken? Gaat het werkelijk mis als de overheid ons onze gang laat gaan? In dit boek verkent Barend Lambertus of het ook anders kan.

Zou het niet beter zijn als onze plek op aarde gratis was?

Eerlijk delen gaat vaak gepaard met een omvangrijke en bemoeizuchtige overheid. Dat is niet alleen slecht voor de economie, maak het maakt ons leven ook minder leuk. Niet voor niets zijn sommige mensen huiverig bang voor Picketty…

Het is mogelijk om gratis over je plek op aarde te beschikken zonder bemoeizuchtige overheid. Je mag zelfs kiezen voor een geweldig leven op een leuk oud schip of in een tiny house. Maar ook wie gewoon in een rijtjeshuis wil wonen kan veel rustiger leven als de aarde geen beleggingsobject meer is. Dit boek legt je uit waarom.

Barend Lambertus heeft zelf ervaren hoe lastig het is om een betaalbare plek te vinden waar je op een schip kunt wonen zonder verjaagd te worden door overheden. Een tweedehands woonark of een mooi historisch schip kopen is een fluitje van een cent. Een plek vinden waar je erop kunt wonen is echter zo goed als onmogelijk. Dit zette hem aan het denken over dit vraagstuk. Is een hoge prijs voor een plek waar je een boot neer kunt leggen een nuttig middel tegen verloedering? Lambertus beschouwt het vooral als een pesterij voor mensen met een laag inkomen. “We zijn gewend aan het huidige systeem van handel in grond en zien het als een fact of life dat de aarde een beleggingsobject is.” Het kan echter anders. Volgens Lambertus is het grappig dat Thomas Paine, die zich ook inzette voor de afschaffing van de slavernij, al in 1797 dit probleem aankaartte. “We hadden het dus al op kunnen lossen toen de slavernij werd afgeschaft”. Dat is tot vandaag nog niet gebeurd. De wal lijkt echter nu het schip te gaan keren. “Er moet nu echt iets gaan gebeuren. De keuze is tussen een bemoeizuchtige overheid of vrijheid en het delen van de aarde. Ik kies graag voor de leukste oplossing.”

www.boekenbestellen.nl/boek/we-zijn-vrij-en-de-aarde-is-gratis

Schrijf je in voor mijn mailinglist en maak kans op een gratis exemplaar!